Ремонти за близо 7 милиона почват във Враца

Ремонти за 7 милиона почват във Враца

Започнаха мащабните ремонти в учебни заведения на територията на Враца. Средствата са осигурени по оперативната програма „Региони в растеж“ и са на обща стойност около 6,4 млн. лв. С тях ще се обновят 4 детски градини и 2 училища. Обектите са част от инвестиционната програма на Община Враца.

С отпуснатите средства вече са стартирали ремонтни работи в ДГ „Европейчета“, където строителите напредват с бързи темпове, похвали се кметът Калин Каменов. Активно се работи и в детска градина „Зора“, а едва преди дни е сключен договор с избрания изпълнител за ДГ „Дъга“. В най-голямата от забавачките – „Знаме на мира“, стартът на дейностите се бави, заради течаща процедура по обжалване на конкурса, каза главният архитект на Враца Чавдар Спасов.

Той изрази задоволство от бързия темп, с който действат строителите на новата спортна зала в двора на СУ „Христо Ботев“, която ще струва близо 2 млн. лв. Спасов припомни, че съоръжението ще разполага с няколко терена, над 300 места за зрители и специални зони за хора с увреждания. Ремонт чака и спортната залата на ППМГ, където ще се подменят инсталациите и дограмите. В проекта обаче не е предвидена подмяна на настилката на игрищата, съобщи кметът Каменов и изрази недоумение как може да се пропусне толкова важен елемент от ремонта на едно спортно съоръжение. Според него в проектните предложения са допуснати огромни пропуски.

„Буди недоумение как въобще са получили одобрение“, коментира кметът на Враца.

Освен мащабните реконструкции на школа и забавачки по европейски програми, във Враца за поредна година бяха отпуснати извънредни средства от МОН за обновления в други училища.

„Миналата учебна година откриха модерната сграда на НУ „Св. Софроний Врачански“. Ще запазим тази традиция с ремонтите на Езиковата гимназия и СУ „Козма Тричков“. Средства и за двете училища бяха отпуснати след активни преговори с министъра на образованието“, уточни кметът Каменов.

Той съобщи, че в ПЕГ „Йоан Екзарх“ вече е стартирал вътрешният ремонт, за който са налице 150 хил. лв. Предстои старт на обновленията и в СУ „Козма Тричков“, закъдето МОН отпусна точно 100 хил. лв.     
2018-07-11 14:34:16