Борисов осигурява пари за стадиона във Враца

Борисов осигурява пари за стадиона във Враца

Лично премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за финансиране на текущия ремонт на стадион „Христо Ботев“ във Враца. Това станало на среща с кмета на града Калин Каменов, съобщи самият градоначалник пред местните медии. Реконструкцията на спортното съоръжение вече стартира от секторът за гостуващи агитки. Той се обезопасява и ремонтира основно, за да отговори на изискванията на БФС, обясни Каменов, който е и президент на врачанския футболен клуб.

Междувременно на стадиона вече са изградени нови тоалетни, основно са обновени стълбищата, монтират се нови видео камери и се започва подмяната на осветлението.

„Целта ни е да успеем да изпълним предписанията на БФС и да посрещнем "Левски" на собствения си стадион в мача на 5 август. Ако не успеем, срещата ще се играе в Монтана“, съобщи Каменов.

Той бе категоричен, че селекцията за предстоящия сезон вече е почти готова и се оформя боеспособен отбор, който да се представи достойно в елита. По повод промоцията тимът ще разполага и с нови спортни екипи от същата марка, която облича и националния отбор. Традиционно „Ботев“ ще играе с титулярен зелен екип, първи резервен в червено и втори – в черно, посочи кметът Каменов. Той зарадва феновете на  тима с новината, че в центъра на Враца скоро ще има специализиран търговски обект, който ще предлага различни артикули (фланелки, сувенири) за запалянковците.
2018-07-11 13:29:49