За 18-ти път в Баница правят празник на баницата

За 18-ти път в Баница правят празник на баницата

За осемнадесета поредна година село Баница ще бъде домакин на Празник на баницата. Фестивалът на традиционното българско ястие започва днес от 10:30 ч. в народно читалище „Светлина 1910”. В кулинарната надпревара ще се включат майстори от над десет читалища от общините Враца, Мездра и Плевен. Представените от тях вкусни печива ще бъдат разделени в две категории – солени и сладки баници.

Кулинарните шедьоври ще бъдат оценявани от жури с председател врачанският топ готвач шеф Любомир Тодоров. Баш майсторът е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/. Работил е пет години в ресторанти в Германия, като два от тях са със звезди „Мишлен” в прочутия кулинарен регион Шварцвалд в Баден Вюртенберг. Негови помощници в оценяването на атрактивните тестени изделия ще бъдат Петя Янчик - преподавател в ПГТР Враца и Цветана Александрова – дългогодишен участник в състезанието по майсторлък.

За всички гости на Празника на баницата е подготвена концертна програма с участието на народния изпълнител Юри Крумов, самодейни групи и състави.

 
2018-07-07 06:45:21