Никой не ще болницата в Оряхово

Никой не ще болницата в Оряхово

Без купувач остана Многопрофилната болница за активно лечение в Оряхово. На провелия се преди дни таен търг не се яви нито един кандидат. По този повод е обявена нова дата за продажба на лечебното заведение. Желаещите да сложат ръка на болницата могат да го направят на 20 юли тази година. Пазарната цена на обекта, която до момента бе 7 243 740 лв. ще падне с 20 на сто. Това съобщи за „Враца днес” синдикат Красимир Иванов.

За участие в процедурата участниците в надпреварата трябва да внесат задатък от 10 на сто от оценката по обособената банкова сметка на синдика. Наддавателните предложения ще се подават в деня на продажбата. Резултатите от наддаването ще бъдат обявени от синдика в самия ден на продажбата в присъствието на участниците в търга, допълва Красимир Иванов.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.

След окончателното обявяване на оряховската болница в несъстоятелност синдикът Красимир Иванов направи няколко опита да изтъргува лечебното заведение. До днес обаче никой не пожела да сложи ръка на здравното заведение.
2018-07-03 09:41:35