Ликвидатор се стяга за главен общински одитор

Ликвидатор се стяга за главен общински одитор

Ликвидаторът на общинското дружество БКС във Враца Вихрен Качев /на снимката/ е сред мераклиите за главен вътрешен одитор на община Враца. Освен него до същинския конкурс, обявен от кметския екип са допуснати още двама кандидати – Геновева Маринова и Анатоли Ранчев. На 17 юли те трябва да се явят в заседателната зала на общината за решаване на тест. Същия ден ще се проведе и последния етап от надпреварата – интервю.

Припомняме, че преде около месец от кметския екип обявиха конкурс за главен вътрешен одитор. Основните изисквания към кандидатите са да притежават сертификат „Вътрешен одитор в публичния сектор”, издаден от Министерството на финансите или да притежават валиден международно признат сертификат за вътрешен одитор. Мераклията за мястото трябва да има придобита образователна степен „Бакалавър” и най-малко 2 години професионален опит. Допълнителните умения са предимство, категорични са от кметската администрация в града под Околчица.

Главният вътрешен одитор трябва да осъществява дейността по вътрешен одит на всички структури, програми, дейности и процеси в управлението, включително на средства на Европейския съюз с оглед постигане целите на Община Враца и др.

Минималният размер на основната заплата, определена за длъжността е 510 лв. Конкурсът ще се проведе на два етапа – тест и интервю, допълват от община Враца.

 
2018-07-03 06:49:40