Стартира предизвикателството #VlogON

Стартира предизвикателството #VlogON

Бъдещи майстори на видео споделянето обединява Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца във второто издание на инициативата #VlogON. Предизвикателството е част от програмата „Лято в библиотеката 2018” и има за цел да провокира децата и младежите от града да се впуснат в предизвикателство като документират част от живота си във видеоканал. Темата тази година е „Направи си сам: забавно лято във Враца”.

В продължение на 9 седмици подрастващите и тийнейджърите ще придобиват умения да създават аудио-визуални продукти, които да споделят под формата на видео дневник – влог. Подрастващите ще научат повече за забележителностите в града. Чрез създаването и воденето на видеоканал младежите ще усъвършенстват комуникативните си и творчески умения, както и правилата за безопасно общуване и поведение в Интернет.

Пилотното издание на #VlogON се проведе през месеците юли и август 2017 г. Ментор на младите таланти бе популярният влогър Симеон Керемедчиев – Симби. Той въведе участниците в тънкостите на видео споделянето и им предаде ценни съвети за създаването на успешни видеа. Преди да стартира новото издание Симби избра да отличи и най-сполучливите влогове. Награди от ментора получиха Никол, Лиана и Александрина за видеата си тема: #VlogON: Разкажи ми за забележителностите в твоя град.

 
2018-07-02 11:28:00