Продават болницата в Оряхово

Продават болницата в Оряхово

Многопрофилната болница за активно лечение в Оряхово се продава. Обявеното в несъстоятелност лечебно заведение е извадено на тезгяха от синдика Красимир Иванов. Купувач се търси за земите, сградите, машините, съоръженията и оборудването на бившата болница. Пазарната цена на обособената част е в размер на 7 243 740 лв.  В момента част от сградите са предоставени за безвъзмездно ползване на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Същинският търг ще се проведе утре. Резултатът от наддаването ще бъде обявен от синдика в деня на продажбата в присъствието на явилите се наддавачите.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.

След окончателното обявяване на оряховската болница в несъстоятелност синдикът Красимир Иванов направи няколко опита да изтъргува лечебното заведение. До днес обаче никой не пожела да сложи ръка на здравното заведение.
2018-06-21 07:06:35