Враца посрещна военни от цяла България

Враца посрещна военни от цяла България

Враца е домакин на Фестивал на военните духови оркестри и заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г.. Събитието бе официално открито преди броени минути в градската концертна зала.

Успех на участниците пожела зам.-областният управител на Враца Мирослав Комитски. В момента тече преглед на любителското художествено творчество. По време на него военните демонстрират своите таланти в областта на народното пеене и танци, изпълнения с гайди, актьорско творчество и редица други. Концертна зала се оказа тясна да побере всички желаещи да гледат уникалните изпълнения на сцената. Сред гостите са кметът на Враца Калин Каменов, началникът на военното формирование в града майор Симеон Цеков, както и командири и военни на различни длъжности от цяла България. Проявата продължава и утре, на същото място от 10.00 до 16.00 часа. Вечерта, от 17.00 часа ще има самостоятелни концерти на духовите оркестри в различни райони на Враца. В парка на ж.к. „Дъбника“ ще се проведе концерт на Представителен духов оркестър на Сухопътни войски, по същото време в местността „Хижата“ - концерт на Военен духов оркестър – Стара Загора. На площада пред Община Враца ще се състои концерт на Военен духов оркестър – Карлово. Паркът пред Военен клуб – Враца ще събере граждани на града на концерт на Военен духов оркестър – Сливен, а на площад „Суми“ ще се проведе концерт на Военен духов оркестър – Белене.

След края на самостоятелните концерти, от 19.00 ч. на пл. „Христо Ботев“ е Сборния концерт на военните духови оркестри.

Организаторите канят гражданите и гостите на града на културните събития, с които се цели представяне на талантите и самодейността на военнослужещите от Българската армия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2018-06-19 13:54:45