Театър чака пари за ремонт на покрив

Театър чака пари за ремонт на покрив

Пари за цялостен ремонт на покрива на Драматично-кукления театър във Враца се чакат от  правителството. За средствата е кандидатствала Община Враца. Покривът на храма на Мелпомена бе напълно порутен след преминалия през месец февруари във Враца ураганен вятър. Освен него напълно изкъртена бе и дограмата и прозорците на втория етаж на сградата. Нанесените щети по панорамните прозорци възлизат на 13 хил. лв. Многократно повече обаче са необходимите средства за цялостното обновяване на покривната конструкция на културната институция. В ремонтните дейности трябва да се вложат близо 100 хил. лв., категорични са експерти.

„Очаква се в разгара на лятото да стартират същинските дейности около обновяването на покрива“, заяви за „Враца днес” директорът на  театъра Анастас Попдимитров.

Припомняме, че през месец февруари ураганен вятър нанесе значителни щети на храма на Мелпомена в града. Още на следващия ден във Враца пристигна зам.-културния министър Румен Димитров, за да огледа пораженията в театъра. Той се срещна с кметското ръководство и обсъдиха варианта за незабавно възстановяване на щетите. Димитров увери и от името на министър Банов, че Министерство на културата ще съдейства по всички възможни начини за бързото решаване на проблемите.
2018-06-08 16:11:40