Натискат депутат и губернатор за съдействие

Натискат депутат и губернатор за съдействие

Съвместен приемен ден проведоха в Мизия депутатът от врачанската структура на ГЕРБ Петя Аврамова и губернаторът Малина Николова. На срещата присъстваха и общинските съветници Валя Берчева и Цветан Василев.  

Години след наводнението в Мизия един от основните въпроси поставяни от жителите на града продължава да е свързан с предприетите мерки, осигуряващи тяхната сигурност и безопасност. По време на приемния ден беше обсъдена възможността за изграждането на помощен отводнителен канал, по който да се оттича водата от река Скът. Народният представител Петя Аврамова пое ангажимент да проучи възможностите за финансиране на предложението. Жителите на Мизия настояват да бъде извършена проверка как са оползотворени средствата в размер на 1,7 млн. лева, отпуснати след бедствието. Хората се оплакаха и от лошото качество на питейната вода, като за решаване на проблема ще се търси съдействие на ВиК – Враца.

Строителството на скоростната отсечка Ботевград – Мездра и възможностите за привличане на инвеститори в Мизия бе другата основна тема обсъдена по време на срещата. Народният представител инж. Петя Аврамова поясни, че тръжната процедура е стартирала още през месец март, а строителството на пътя се очаква да започне следващата година.

По време на приемния ден бяха обсъдени и въпроси свързани с осигуряване на заетост на безработни лица като лични асистенти на хора с увреждания, възможностите за получаване на детски надбавки от всички деца, проблеми с паркирането и сигурността на хората в малките населени места.

 

           
2018-05-22 13:37:53