Мадан посреща държавния шампионат по рали-крос

Мадан посреща държавния шампионат по рали-крос

26 пилоти ще участват във втория кръг от държавния шампионат по рали крос на пистата в бойчиновското село Мадан. Днес са свободните тренировки и квалификациите. В неделя е официалното откриване, а състезанието е под патронажа на кмета на община Бойчиновци Светлин Сретениев.  Седем пилоти ще се състезават в най-силния клас "Дивизия 1". Републиканският шампион от миналата година Светослав Манастирски от АСК "Старт М" /Криводол/ спечели първия кръг във Видин и сега е амбициран да дублира успеха си. Битката за първото място на подиума обаче ще бъде жестока, с участието на Александър Томов и Емил Минчев.

 В "Дивизия 2" с предно задвижване борбата ще е между 10 пилоти. Там хегемонията е на АМК Ботевград, начело с шампиона Ивайло Йончев. Състезателите на "Старт М" – Методи Тодоров – Муто, Цветелин Велков и Георги Ставров ще решат победителя в дивизията със задно предаване. 

"Направили сме всичко необходимо да осигурим добри условия за каране на пистата. Дано и времето бъде с нас. Вярната публика на рали кроса има какво да види на пистата в Мадан", категоричен е главният организатор Спас Спасов, председател на АСК Старт М /Криводол/.
2018-05-19 15:54:23