Тушинов в битка за единение на Галиче

Тушинов в битка за единение на Галиче

 

Веселин Георгиев Тушинов е роден на 19 май 1984 г. във Враца. Учил е в СУ „Христо Ботев“-Галиче. Завършва магистратура в УНСС със специалностите „Финанси“ и „Икономика на търговията“. Има 8 годишен стаж в системите на НОИ като инспектор. Семеен, с три деца.

 

Веселин Тушинов за втори път се впуска в битката за кметския стол на Галиче от БСП. На първите избори печели 320 гласа, но изборни манипулации, провалят шанса му да спечели изборите.

Сега е амбициран да стане кмет на селото, за да върне вярата на хората, че от Галиче може завинаги да си отиде страхът и то да стане спокойно за живеене място. Време е за единение, призовава Тушинов и разчита на здравия разум на съселяните си.

Селски съвет ще подпомага работата му, след като бъде избран. В него ще бъдат включени местни жители от различни поколения и квартали на селото. Задачата им ще бъде да дават насоките за развитие на Галиче. Те ще разглеждат и конкретни проблемите на жителите му. По план съветът трябва да се среща ежемесечно.

Мандатът на бъдещия кмет ще е с продължителност от 1 г. и 2 месеца, но този период ще е достатъчен за изготвянето на евро-проект за цялостна реконструкция на пътната мрежа в Галиче, на прилежащите тротоари и уличното осветление, което се планира да бъде захранвано със слънчеви батерии. Ще се затегне контролът по отношение на разораването на пасищата, което в момента е сериозен проблем, водещ до ликвидиране на животновъдството, което е основен поминък на населението. Пълна ревизия на изразходването на кметския бюджет в последните години ще поиска Тушинов, ако бъде избран. Според него той е около 80 000 лв. и с тях могат да се свършат много неща.

Няма да бъдат забравени и младите хора, на които Веселин Тушинов ще оказва пълна подкрепа при желание за обучения или намиране на работа. За да останат да живеят младите семейства в Галиче Тушинов ще работи за запазване и развитие на детската градина и училището. Безплатен Интернет ще има в центъра на селото, ако бъде избран.

Добре дошли ще бъдат и всички инвеститори. Дори малки цехове биха могли успешно да функционират, а местните хора да намират работа в тях. Тушинов е готов да съдейства за осигуряването на терени за реализиране на бизнес-идеи.

„Последните дни, предизборно в Галиче се ремонтират улици, изгражда се спирка. Уви, никой не свърши нищо последните 10 години, а сега кандидат се хвали с направеното. Това, което обещавам аз, е вземане на правилните управленски решения и развитие на потенциала на Галиче. Няма да върна нито един гражданин, дошъл да поиска помощ от мен като кмет. Ще изслушвам всички поставени проблеми и ще работя за решаването им. Ще се ръководя от селския съвет с една единствена цел обединение на хората и осигуряване на тяхното спокойствие“, категоричен е Тушинов.

Своята подкрепа към Веселин Тушинов изрази и евродепутатът Петър Курумбашев, както и народните представители Николай Иванов и Иван Генов.

Кандидатът на БСП за кмет на Галиче Веселин Тушинов е с номер 6 в интегралната бюлетина!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
2018-05-18 13:19:30