Непълнолетни се размазаха с открадната кола

Непълнолетни се размазаха с открадната кола

Петима непълнолетни катастрофираха с откраднат автомобил. На превозното средство ченгетата са се натъкнали вчера сутринта. Колата е била открита на пътя между Роман и Кунино. По време на проверката униформените са установили, че извън пътното платно е катастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф”, собственост на 70-годишен жител на Роман. Той е открит в домът му. Пред органите на реда пенсионерът е заявил, че автомобилът е бил паркиран на улица в Роман и по всяка вероятност е бил откраднат.

При огледа на мястото на пътно-транспортното произшествие полицаите са установили, че една от вратите на колата е разбита и повредена. На около 200 метра нея в гориста местност е открит акумулатор. Според собственика на „Фолксваген”-а от превозното средство са откраднати дрехи, въжета, автоаптечка и др.

След проведени оперативно-издирвателни действия ченгетата са установили, че съпричастни към деянието са 5 непълнолетни лица от Роман. Те са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая като са направили пълни самопризнания за извършеното деяние. Откраднатите вещи пък са ги дали на 18-годишен от Роман. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
2018-05-16 10:45:54