Мащабно честване в Професионалната гимназия по транспорт в Борован

Мащабно честване в Професионалната гимназия по транспорт в Борован

50-годишнината от основаването на специалността „Автотранспортна техника“ бе отбелязана тържествено в Професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ в село Борован. Паралелно с това от училището обявиха Ден на отворените врати по време, на който всички ученици имаха възможността да разгледат базата на учебното заведение и да се запознаят с бъдещите си преподаватели. Изпратени бяха и зрелостниците, които тази година са общо 26, разпределени в специалностите „Малък и среден бизнес“ и „Автотранспортна техника“. Техни класни ръководители са Пламенка Николова и Петя Панова.

Поздрав към всички присъстващи на празника отправи директорът на училището Десислава Василева.

„Днес изпращаме нашите дванайсетокласници и посрещаме новите ни ученици. Половин век, тук в нашето училище даваме едно качествено образование и помагаме на учениците, избрали да се обучават тук да сбъдват мечтите си. Всяко ново поколение върви по една отъпкана пътека, а стотиците наши възпитаници се реализират успешно у нас и в чужбина“.

С пожелания към абитуриентите се обърна и кметът на община Борован Десислава Тодорова.

„Съхранявайте училището винаги в сърцето си. Бъдете винаги себе си, независимо от предизвикателствата, които ще ви поднесе животът. Успехът се крие в самите вас! Спомняйте си с уважение учителите и хубавите мигове в училище. На добър час и успех в живота!“, пожела Тодорова.

Поздравителни адреси до училището бяха изпратени от министъра на образованието и науката, както и от народните представители Николай Иванов и Иван Генов. Част от празника станаха Румяна Цветкова от регионалното управление на образованието, кметовете на селата от община Борован, Евдокия Сълковска от местния пенсионерски клуб „Здраве“, директори на училища и детски градини от региона. На спомоществователите на Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“ бяха връчени благодарствени писма от ръководството на учебното заведение.

 За всички тях бе представена пъстра музикална програма, както и демонстрации по ремонт на автотранспортна техника.

Гергана Михалчева и Юлия Кръстева от БЧК-Враца също се присъединиха към празника. Те зарадваха с ваучер на стойност 300 лева клуба  „Приятели на децата“. Наградата е по повод 10-та годишнина на клуба и неговата активна творческа дейност.

Честването на училищния празник продължава малко по-късно днес с мащабен концерт в салона на читалище „Цани Иванов“-Борован.

 
2018-05-15 15:18:35