БЛС: Бог да пази Враца, ако други не могат!

БЛС: Бог да пази Враца, ако други не могат!

Гневно протестно писмо разпространиха от районната колегия на Българския лекарски съюз във Враца по повод нагнетеното напрежение около съдбата на местната многопрофилна болница „Христо Ботев“. Становището на браншовата организация на медиците е адресирано до всички компетентни институции – министерства, общини, здравни ведомства.

Още в началото на протестната декларация от РК на БЛС във Враца заявяват, че се обявяват срещу „геноцида, осъществяван от Министерство на здравеопазването, срещу жителите на цялата област“. Медиците директно обвиняват здравното ведомство в безхаберие към фактическата принуда да се осъществява висококвалифициран лекарски труд без заплащане.

Това според БЛС е „прецедент, който застрашава стратегическа за националната сигурност област като здравното обслужване на населението.

„Господа властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието, пред което изправят жителите на област Враца???“, пишат гневно медиците и настояват незабавно да се назоват виновниците за фактическия фалит на МБАЛ „Христо Ботев“, да се каже ясно как и какво ще работи в областната болница и какво ще се случва с възнагражденията на лекарите. Белите престилки са категорични, че няма да толерират повече учудващото „незнание“ на държавата за състоянието на врачанската болница.

„Бог да пази България и град Враца! Щом други не могат“, молят се в заключение от РК на БЛС във Враца.   
2018-05-15 15:03:46