Ученици обраха медалите от национална олимпиада

Ученици обраха медалите от национална олимпиада

За поредна година учениците от ОУ „Васил Левски” се представиха отлично, като завоюваха първо и трето място в първа възрастова група в XI Национална олимпиада по гражданско образование, която се проведе  от 13 до 15 април в Русе. Работата в Модула по гражданско образование даде на участниците нови знания и умения. Децата и учениците с желание откриха и проучиха проблеми, формираха идеи и становища за разрешаването им. След анонимното разглеждане на проектите в Центъра за подготовка на ученици за национални олимпиади – гр. София, учениците от ОУ „Васил Левски” бяха класирани с много висок резултат. На олимпиадата те защитиха проектите си пред жури /Национална комисия/ и получиха максимален брой точки за представяне.

В първа възрастова група бяха класирани:

I – място Грамота, златен медал и предметни награди за Натали Боян Данова IV а клас с проект „Царството на мравките ни изпраща послание”

III – място – Грамота, бронзов медал и предметни награди за Момчил Ангелов Колев II клас с проект „Пластмасата – едно арогантно удобство! Време е да се откажем от него!” Ръководител на проектите е Таня Дацова – класен ръководител на II клас.

Поздравления заслужават и класираните ученици във втора възрастова група – Никол Николова Дамянова - V клас и Андреа Владимирова Тодорова от VII клас с ръководител Мариета Начева – учител по български език и литература. Те също достойно защитиха проектите си: „Стените говорят за литература” и „Животните имат права”.

Основно училище „Васил Левски” град Враца е национален лидер в областта на Гражданското образование в две възрастови групи – I – IV клас и V – VII клас.
2018-04-17 14:43:27