Безработни отсвириха над 100 работни места във Враца

Безработни отсвириха над 100 работни места във Враца

Покана за повече от 100 работни места отсвириха безработни от региона. Вакантните позиции обявиха работодатели на днешната трудова борса в младежкия дом. Организатор на форума е бюрото по труда,  а целта бе да се създадат условия за директен контакт между фирмите и потенциалните им бъдещи служители. Около 20 фирми се включиха в борсата, а около 100 безработни дойдоха да се чуят предложенията.  

От „Опал 94“ обявиха позиции за арматуристи, тенекеджии, зидаро-кофражисти и други. Модна агенция „Мираж“ обяви 5 места за шивачки, гладачки и  кроячки. Представители на фирмата уточниха за „Враца днес“, че по време на трудовите борси намират кадри, но те бързо се отказват. Многото работа ги плашела, смятат от агенцията.  

Продавач-консултанти, търговци на дюнери и пици, както и търговски представители бяха сред другите свободни позиции. От фирма „Ромтех 3 ES“ обвиха високи заплати за желаещите да работят в сферата на електрониката.

Повече от 10 работни места предложиха и от „Пътстройинженеринг“ АД -Враца.

Две бяха фирмите-дебютанти, които за първи път присъстват на трудовата борса. Това са „Г4М“ и „Хри Кра“ ЕООД. Първата търсеше работници в сферата на машиностроенето, а втората обяви места за хигиенисти, професионални домоуправители и счетоводител. От военното окръжи, също запознаха присъстващите с възможностите, които предлагат за обучение и професионално развитие.

След презентацията на работодателите обаче, болшинството от безработните демонстративно напуснаха форума без грам интерес към офертите. Част от тези, които останаха, се запознаха с възможностите за работа, както и с опцията за безплатно включване в ИТ-курсове, организирани от „Враца Софтуер общество“.

Очакванията на ДБТ-Враца са повечето от свободните работни места да бъдат заети. От своя страна работодателите уточниха, че търсят хора с желание за работа, в отговор на което ще получават добро заплащане и обучение.

 
2018-04-17 11:24:58