Местен строител ще възроди моста в Малорад

Местен строител ще възроди моста в Малорад

Доказаната фирма „Строител-Криводол“ спечели обществената поръчка за неотложен ремонт на моста при борованското село Малорад. Процедурата за възстановяване на съоръжението претърпя няколко рестарта и най-накрая дочака своя край. „Строител-Криводол“ бе единствен кандидат за изпълнение на отговорните строително-монтажни работи, които трябва да възстановят жизнено важният за жителите на община Борован мост. Предложената от фирмата ценова оферта възлиза на малко над 320 000 лв. с ДДС. Компетентна комисия разгледа подробно техническата спецификация на офертата, която дори надгражда изискванията на възложителя, както и постъпилия пакет документи. Експертите заключиха, че кандидатът отговаря на всички необходими условия за изпълнение на заданието.

Срокът за изпълнение на неотложния ремонт е 115 календарни дни. Фирмата изпълнител трябва да даде гаранционен срок от 10 години за мостовата конструкция и 3 години за асфалтовото покритие.

Припомняме, че важният мост, който е и част от четвъртокласната пътна мрежа в община Борован, пострада при големите наводнения през 2014 г., когато левият приток на река Бързица буквално отнесе конструкцията. 

 

Снимка: БНР
2018-04-16 15:42:45