Аномалия! Живакът скача до 20 градуса

Аномалия! Живакът скача до 20 градуса

На поредна аномалия ще станем свидетели в края на следващата седмица. При минусови температури и снеговалежи в страната, живакът ще скочи до 20 градуса.

Необичайни са снеговалежите на Балканите в началото на пролетта. И утре се очаква да бъде доста студено, но температурите от неделя бавно ще започнат да се повишават, а в средата на следващата седмица те ще надминат 10 градуса, прогнозираха синоптиците от БАН - Минчо Празников, Анастасия Стойчева и Евгения Егова.

Доста ниски бяха температурите в Северна България тази нощ, като на места снежната покривка достигна 25 см, каза Анастасия Стойчева. Предстои затопляне, но до края на седмицата ще си е зима. Днес ще се поразкъса облачността, особено в Южна България и температурите слабо ще се повишат, но това пък ще доведе до образуване на поледици. Опасните явления няма да приключат само с този сняг. Довечера идва следваща вълна валежи, ще има превалявания, но до края на седмицата те ще отслабнат. Снежната покривка ще продължи да се трупа, но количествата валежи ще са все по-малко. През следващата седмица ще се затопли, но започва да вали дъжд, няма да са навсякъде валежите, а снежната покривка ще започне да се топи. Затоплянето ще е факт, но ще бъде бавно. В събота и неделя сутрешните температури ще са доста ниски, но след това започват да се повишават бавно до края на месеца. Последните дни на март ще са най-топли с температури до 20 градуса.
2018-03-23 11:40:36