Мащабен проект дава нов облик на Роман

Мащабен проект дава нов облик на Роман

Безвъзмездна финансова помощ в размер на малко над 1 млн. 788 хиляди лева ще получи Община Роман. Средствата са осигурени от програмата за развитие на селските райони и ще бъдат използвани за реконструкция на бул. „Христо Ботев“. Компрометираната павирана настилка ще бъде заменена с нов асфалт. Обновени тротоари и зелени площи ще разкрасят централната част на града.

Договорът бе подписан в сряда от кмета Валери Ролански и директорът на ДФ „Земеделие“ Живко Живков. Доста трудности трябваше да премине кметското ръководство, за да може одобреният проект да стигне до финансиране. Зелена светлина за него даде и правителството, след като на свое заседание одобри превръщането на главната улица на Роман от републиканска в публична общинска собственост.

„Особено се радвам, тъй като този ремонт ще промени облика на града ни. След близо 50 години основната ни пътна артерия и прилежащите площи ще придобият европейски облик и надявам се това да отвори града ни към инвеститори и по-добро развитие“, заяви кметът Валери Ролански.

Другият значим проект, който ще изпълнява община Роман, е за 3.8 млн. лв. и предвижда ремонт на четвъртокласни пътни участъци, свързващи общинския център със селата Струпец и Стояновци.
2018-03-15 16:00:54