Здравни инспектори излизат на протест

Здравни инспектори излизат на протест

На протестни действия излиза утре персоналът на Регионалната здравна инспекция във Враца. Поводът за недоволството са ниските възнаграждения и лошите условия на труд. Това съобщиха за „Враца днес” от институцията.

Очаква се обаче всички служители в 28-те структури на РЗИ да получат увеличение на работните заплати, считано от 1 януари тази година, съобщиха от здравното министерство. Скокът на заплатите се очаква да бъде в размер на 18 процента, като на някои места увеличението ще надхвърли предвиденото, в зависимост от числеността на персонала, допълниха от МЗ. Повишението на работните заплати ще бъде изплатено на служителите заедно с мартенските им възнаграждения.

Данните на Министерството на здравеопазването показват, че средно за страната служителите на Регионалните здравни инспекции получават около 640 лв. на месец. В резултат на увеличението се очаква средната заплата да достигне 754 лв., информират още от там. Във Враца средната работна заплата е в размер на 661 лв., съобщи за „Враца днес” директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

 
2018-03-14 15:52:53