Наградиха учениците с най-високи резултати

Наградиха учениците с най-високи резултати

На официална церемония днес ръководството на профилираната природо-математическа гимназия награди изявени свои възпитаници и техните учители. ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца е с най-голям брой участници в страната, класирани за Националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Финалния кръг на олимпиадата ще се проведе от 31 март до 1 април в Сливен. В него ще вземат участие седмокласниците: Цветина Божидарова Статкова, Румен Мартинов Иванов, Елица Георгиева Павлова и Радина Радославова Михайлова с учител Милена Иванова. Във възрастовата група VIII – X клас ще състезава деветокласничката Вероника Цветелинова Григорова. Неин учител е Миглена Севдалинова. За нациoнален кръг на олимпиадата по български език и литература са класирани още: Мария Лилова Дилова и Станислава Василева Конова от XI клас, с учител Камелия Ангелова. Във възрастовата на дванадесетокласниците ще участва Теодора Ивайлова Иванова, с учител Татяна Каленска. Наградите връчи г-жа Соня Дамянова - старши експерт по Български език и литература в регионалното управление на образованието. Прочетен бе и поздравителен адрес от началникa на РУО - Враца г -жа Галина Евденова.

ППМГ – Враца ще има свой представител и на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Това е седмокласничката Биляна Иванова Герчева, с учител Соня Илчева. Тя постигна пети резултат в страната на областния кръг на олимпиадата.

Директорът на гимназията г-жа Татяна Василева поднесе специални поздравления на учениците и техните учители и им пожела отлично представяне на предстоящите националните кръгове на олимпиадите.
2018-03-08 14:09:53