Обновяват детска градина в Хайредин с 2 милиона

Обновяват детска градина в Хайредин с 2 милиона

Цялостен ремонт предстои на най-голямото детско заведение в община Хайредин. ОДЗ „Славейче“ ще бъде изцяло модернизирано, благодарение на спечелен проект от община Хайредин, съобщи директорът на дирекция в общината Габриела Милчева. Договорът за него бе подписан в края на декември от кмета на общината Тодор Алексиев и директорът на фонд „Земеделие“ Живко Живков. Проектът е по мярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1 891 806 лв. без ДДС.

Значителната инвестиция с европейски средства ще позволи да бъде изцяло модернизирано централното детско заведение в общината. Предвижда се сградата да бъде санирана, да бъде поставена нова дограма и обновена фасадата. Вътрешните ремонти включват подмяна на инсталациите, пребоядисване на стените и таваните. Ще има средства и за обзавеждане на детските стаи. Предвижда се съвременна отоплителна инсталация на пелети.  

Паркоустройствени дейности ще бъдат осъществени в двора на ОДЗ „Славейче“, която е с площ 1 декар. В него ще бъдат оформени алеи, зелени площи и поставени модерни съоръжения за игра на децата.

„Много се радваме на новината, че детската ни градина ще бъде обновена. Тя е построена преди 30 години и досега са правени само козметични ремонти. Нашият екип се грижи за повече от 50 деца, но със сигурност те заслужават да се отглеждат в съвременни условия. Затова благодарим на общината, че избра да кандидатства по проект за ОДЗ „Славейче“, заяви за в. „Враца днес“ директорът й Силвия Крумова.  След приключване на дейностите по проекта община Хайредин ще има наистина европейски условия за учене и възпитание на децата, тъй като по друг проект ще бъде обновено изцяло и СУ „Васил Воденичарски“.

 

 




2018-02-20 16:13:00