Напролет стартира строежът на минералния водопровод в Берковица

Напролет стартира строежът на  минералния водопровод в Берковица

Община Берковица вече има подписан договор за строителство на минерален водопровод от сондаж при Минерална баня, с. Бързия до Минерална баня, гр. Берковица.

След проведена съгласувателна процедура за обществена поръчка по реда на ЗОП е избран изпълнител – ДЗЗД „Ренбилд“ гр. София, с който е сключен договор. Предвижда се изграждане на водопровод за минерална вода с обща дължина 7 786,28 м. Проектът на Община Берковица  е на стойност 1 040 109,82 лв. Осигурено е съфинансирането на проекта в размер на 520 000 лв. чрез ПМС 260/2017 г.

Съгласно пилотната схема на инвестиционната програма „Минерални води“ предстои сключване на договор на Община Берковица с НДЕФ за осигуряване на 50 % от инвестицията. По план през пролетта се очаква да започне строителството на водопровода. Тече процедура за ползване на минерална вода от Общината – проектиране и изграждане на обществена минерална чешма в района на парк „ Свети Георги Победоносец“. Общината провежда кампания за информиране на бизнеса и гражданите за процедурите за ползване на минерална вода. 

 
2018-02-20 10:51:42