Хайредин ремонтира училище за 2 милиона

Хайредин ремонтира училище за 2 милиона

Цялостен ремонт предстои на най-голямото училище в община Хайредин. СУ „Васил Воденичарски“ ще бъде изцяло модернизирано, благодарение на спечелен проект от община Хайредин, съобщи директорът на дирекция в общината Габриела Милчева. Договорът за него бе подписан в края на декември от кмета на общината Тодор Алексиев и директорът на фонд „Земеделие“ Живко Живков. Проектът е по мярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 1 942 713 лв. без ДДС.

Със значителната сума изцяло ще бъде променен обликът на централното училище в общината. Проектът предвижда подмяна на инсталации, дейности по саниране, нова дограма, ремонт на фасадите. „Особеност на проекта е, че ще бъдат извършени дейности по отводняване на сградата, който се налагат заради високите подпочвени води от река Огоста. Те ще позволят приземния етаж на сградата да може да се използва от колектива на училището. Нова кухня и столова, модерно осветление и оборудване на пелети включва още проекта“, съобщи Габриела Милчева. Ще бъде обновен и дворът на учебното заведение, а игрището ще има нов асфалт.

След приключване на дейностите по проекта община Хайредин ще има наистина европейски условия за учене и възпитание на децата, тъй като по друг проект ще бъде обновена изцяло и детската градина.
2018-02-17 09:25:41