Наше момиче с медал по ски бягане в Боровец

Наше момиче с медал по ски бягане в Боровец

Дева-Мария Драгиева финишира втора на състезание по ски бягане в Боровец. Родената в Берковица лекоатлетка, която от няколко години се състезава за Спортен клуб „Атлет“ /Мездра/, се нареди сред призьорите в традиционното състезание по ски бягане за Купа „Самоков“. Атрактивната надпревара се състоя на писта „Бистрица“ в курорта „Боровец“, като в нея взеха участие 74 любители на този спорт от 7 клуба от страната, разделени в четири възрастови групи: момчета и момичета до 12 и до 14 г., юноши и девойки до 16 и до 18 г. 17-годишната възпитаничка на треньора Йоло Николов, която този път се състезаваше от името на СК „Ком“ /Берковица/, финишира втора в масовия старт на 5 км. класически стил при девойките старша възраст (U18). Тя пробяга дистанцията за 20:25.80 мин.

Победител в тази възрастова група стана представителката на СК „Атлас“ /Велинград/ Лидия Нанова с време 20:20.23 мин., а трета се нареди Мария Видинова (СК „Рилски скиор“ – Самоков) с 20:54.75 мин. Призьорите в отделните възрастови категории получиха купи и предметни награди, осиryрени от организаторите на състезанието – Спортен клуб „Рилски скиор“ и концесионера на пистите в„Боровец““Бороспорт“.

Тази събота и неделя, 17 и 18 февруари, Дева-Мария Драгиева ще вземе участие в Националния лекоатлетически шампионат в зала за момчета и момичета под 16 г. Единайсетокласничката в Лесотехническата гимназия в Берковица ще стартира извън класирането на 400 и 800 м.

 
2018-02-15 10:51:44