Разпродават част от врачанската болница

Разпродават част от врачанската болница

Част от имотите на МБАЛ „Христо Ботев” ще бъдат продадени. На търг ще се отдадат двете стари сгради на ТЕЛК, които се намират в непосредствена близост до лечебното заведение. Това решиха днес на свое събрание акционерите на врачанската болница. Оценката на двата обекта е в размер на 200 хил. лв. Към една от нефункциониращите вече постройка интерес проявява Община Враца. Още миналата година кметският екип обяви, че има намерение да ползва зданието до кожния диспансер за изграждане на нов кризисен център за бездомници.

Положителният си вот относно предстоящата продажба на имотите дадоха всички акционери, присъстващи на днешното събрание на МБАЛ „Христо Ботев”. Представителят на държавата, която държи и най-голям пакет от акциите в здравното заведение обаче се въздържа по втората точка – за разпределението на средствата от продажбата на обектите.

Припомняме, че решението за продажбата на двете сгради стана факт едва на второ събрание на акционерите на врачанската болница. През януари срещата се провали поради неявяване на представителят на държавата. Днес обаче от всички общини, акционери присъстваше единствено врачанският градоначалник Калин Каменов.

 

 
2018-02-09 14:30:46