Община спасява закъсала фирма

Община спасява закъсала фирма

Предприятието „Роман-автотранспорт“ закъса за пари. През последните месеци фирмата трупа задължения. Без средства единствената в община Роман транспортна фирма бе изправена на ръба да спре да превозва дори учениците. Управителят на „Роман-автотранспорт“ поиска безлихвен кредит в размер на 10 000 лв. от местния бюджет, за да си стъпят на краката.

„Фирмата ни приключи с 6 800 лв. загуби. Това ни тревожи и не трябва да чакаме още, защото потъваме. Надявам се на разбиране от Общински съвет-Роман. Приканваме за здрав разум и разбиране на нашите проблеми“, заяви гл. счетоводител на фирмата Марияна Николова.

 От „Роман-автотранспорт“ заявиха още, че имат капацитет да извършват и строителни дейности и са на етап обмисляне и на този вариант за справяне с финансовата криза.

Общинският съветник Ивайло Йолов предложи парите, поискани назаем от фирмата да бъдат отпуснати безвъзмездно, но финансистът на Община Роман репликира, че няма законови основания за това.

След гласуване съветниците единодушно подкрепиха предложението и отпуснаха 10 000 лв., които трябва да бъдат погасени на два пъти в срок до 29. 06. 2018 г. Освен това в бюджета на Община Роман за тази година са предвидени и средства в размер на малко над 18 000 лв., с които ще бъде закупен още един автобус.
2018-02-06 16:24:33