Млади актьори с дебют на врачанска сцена

Млади актьори с дебют на врачанска сцена

Млади актьори очакват своя дебют на професионална сцена. Днес и утре е премиерата на постановката „Летене“ от Оля Мухина. След проведен кастинг в героите се превъплъщават 8 младежи, половината от които без опит. Режисурата е дело на проф. Възкресия Вихърова.

 „Сама избрах хората, с които да работя. Реших да бъде даден шанс на млади актьори. Избрах да бъдем във Враца, защото много уважавам директора на театъра Анастас Попдимитров. Той е добър ръководител, който се грижи за актьорите“, категорична бе проф. Вихърова.

Актьорите обещават, че „Летене“ ще е една интересна постановка, в която всеки зрител ще може да открие част от себе си. Проблемите, които засяга са тези, които вълнуват младите хора. Стресът, реализацията, работата, маниите, наркотиците, любовта, проблемите и много други. „Обещаваме, че ще бъде много интересно“, категорични са актьорите. Те споделиха, че много си харесват ролите и с ентусиазъм ще се представят пред врачанската публика.

За визуалния израз на персонажите в „Летене“ се е погрижил Росен Михайлов.

„Помагах им да изградят своите плътни образи. Образите са специфични и ексцентрични, но дават свобода на интерпретацията“, добави Михайлов.

Премиерата на „Летене“ е днес и утре, от 19:00 часа на камерната сцена на ДКТ-Враца

 
2017-12-18 16:18:50