Глобяват съветници за непристойно поведение

Глобяват съветници за непристойно поведение

Санкции ще бъдат налагани на общински съветници от Враца за неспазване на правилника по време на заседанията на местния парламент. Това обяви на нарочна пресконференция председателят на ОбС Румен Антов. Поводът за изказването му бе последната сесия, която мнозина определиха като скандална заради разменяните реплики от страна на съветниците.

„Последното заседание на Общинския съвет беше грубо. Сесията се превърна в чиста излагация. Ако това нещо се повтори, ще има санкции за съветниците”, обяви парламентарният шеф Румен Антов.

Залата бе взривена от съветника Божидар Джунов. Той поиска от ръководството на ОбС да се потърси отговорност от медиите.

„По-добре да не пишат и изобщо да ги няма! Знае ли някой кой от писачите къде и какво е учил? И кой им позволява да коментират решения на Общинския съвет”, заяви местният парламентарист.

Изказването на Джунов провокира реакция от страна на Румен Антов. Той обяви поведението на най-възрастния съветник като „дисбаланс между епохите”.

Към по-голяма обществена активност при обсъждането на важни наредби, които предстои да приеме местния парламент призова Румен Антов. Поводът за изказването му бе слабото присъствие от страна на гражданите. Той бе подкрепен от зам. председателя на Общинския съвет Владислава Лакова. Тя е категорична, че голяма част от хората не са наясно с правата си при местното самоуправление. Пример за това е приетата наредба за увеличаване на цената на тролейбусните билети.

„Хората още не знаят как да се възползват от правото си за отпускане на еднократна финансова помощ, която е в размер до 300 лв.  и как да кандидатстват пред Фонд „Култура” и по малките граждански инициативи.”, допълни Владислава Лакова.

Друг момент е фактът, че през изминалата година няма кандидати за отпускане на стипендии за даровити деца, уточни съветникът Георги Генов.

Работата на Общинския съвет е изключително прозрачна. Истинската работа на съветниците е в комисиите, където се води реален диалог, за това, кое ще е по-добро за града и хората, категорични са от ръководството на местният парламент във Враца. В пресконференцията взеха участие още Мария Петрова от ЗНС и Марин Цветков от ВМРО.
2017-12-07 14:43:36