ВиК-Враца обеща инвестиции в бунтуващи се села

ВиК-Враца обеща инвестиции в бунтуващи се села

Ангажимент за инвестиции във водопроводната мрежа на селата от Искърското дефиле, които вдигнаха бунт срещу поскъпнала вода, пое вчера управителят на ВиК-Враца ООД Ангел Престойски. Той се отзова на среща с кметовете на 6-те населени места, която се проведе в залата на общинския съвет в Мездра. Престойски показа справки за събираните средства от месечните сметки на потребителите, както и за средствата, инвестирани от дружеството в селата от Дефилето през последните 5 години. Шефът на водното дружество представи бизнес - плана и инвестиционните намерения за предстоящ период. Управителят на ВиК - Враца обеща подмяна на водопроводната мрежа на ул. „Стоян Коцов“ в село Елисейна, ул. „Стара планина“ в село Зверино и ул. „Георги Димитров“ в село Игнатица. Същите ще бъдат ремонтирани със средства, отпуснати с Постановление 260/24.11.2017 г. от Министерски съвет след предложение на общинските съветници от ГЕРБ.

По време на срещата представители на инициативните комитет за протеста срещу увеличената цена на водата споделиха притесненията си от новите сметки и зададоха своите въпроси.
„Макар и много емоционални, разговорите бяха полезни и добронамерени, а финалът - положителен, заради поетите конкретни ангажименти от г- н Престойски“, коментира председателят на общинския съвет в Мездра Яна Венелинова, която инициира срещата.
2017-12-06 11:20:09