Кметът Калин Каменов с призив към врачани

Кметът Калин Каменов с призив към врачани

Да посрещнем духът на Коледа във Враца. За това призова в личния си блог градоначалникът Калин Каменов.

„Сигурен съм, че има хора, които ще запитат защо се занимаваме с украса на града за Коледа и организация на празнични събития, при положение че във Враца има толкова нерешени проблеми. Състоянието на улиците, Водния цикъл в Бистрец, малкото инвестиции, демографската криза и т.н. Светлината на празничните дни трябва да ни дава сила и увереност, че можем да се справим по-добре с делниците. Всеки град има своите проблеми. Всеки дом има своите проблеми. Проблемите не бива да ни притискат и парализират. Всеки от нас живее, за да бъде щастлив. И работи, за да отстранява препятствията застанали между него и щастието.

Коледа е щастие. И в религиозен и в светски смисъл. И подготовката за празника създава не по-малко положителни емоции от самия празник. За това смятам за важно Враца да посреща подобаващо Коледа, Великден, 24-ти май, 3-ти март и т.н. Да създаваме в нашия град настроение и радост, от които да черпим енергия в работата си.

 

Нека бъдем заедно при запалване светлините на елхата във Враца. Сряда, 6 декември, 16:30 часа на площад “Христо Ботев”. Да посрещнем заедно духът на Коледа във Враца.”, допълва кметът Калин Каменов.
2017-12-05 14:30:53