Депутати дариха книги на библиотеката в Криводол

Депутати дариха книги на библиотеката в Криводол

В дарителска кампания "Подари нова книга - дари усмивка на четящи хора!” се включиха депутатите от БСП Николай Иванов и Иван Генов. Вчера те дариха 131 книги от различни жанрове на библиотеката при НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1924” в Криводол.

„Това беше по-позитивната част от нашата среща. С присъстващите поговорихме и за бюджет 2018, и как той се разминава с нуждите на читалищата и библиотеките. Очевидно е, че образованието и културата не са приоритет за ГЕРБ, но парите, които се отделят за тях, са далеч от реалните нужди. Няколко примера. Не стигат средствата на читалищата за фонд работна заплата. Какво остава тогава за творческа дейност? Има читалища/библиотеки, които не разполагат със собствени сгради. Читалищата, които имат собствени сгради, нямат средствата да ги поддържат.”, категорични са народните представители.

В малките населени места читалищата са основен културен център - те са от огромно значение за жителите. Това са не само места за социализиране, споделяне на радост и култура; това са местата, в които съхраняваме духа на нашата култура, на будителите, на българските ценности. Читалищата са уникален за България феномен.

„Ние ще продължаваме да помагаме, но нека всеки, който има възможност, също да се включи. Дори и с една книга. Хората извън големите градове не живеят добре, никой не мисли за тях и не им помага. А те имат много проблеми и малко средства.”, допълват депутатите.


1
2


2017-12-05 13:05:39