Опасен участък застрашава жителите на Враца

Опасен участък застрашава жителите на Враца

Необезопасен прелез/надлез във Враца създава опасност за живота и здравето на пешеходците. За това алармира зам. председателят на Общинския съвет Владислава Лакова. Участъкът създава особено голям риск за децата, предвид любопитството им, което имат, както и на непълната им преценка за реалната опасност, на която се излагат, ако са в близост до този район. Друг проблем е, че надлеза е трудно проходим за хората, особено от майки с детски колички и възрастни хора. „Мисия невъзможна” е преминаването на инвалидите.

„Участъкът е много натоварен, тъй като е част от пътя до жп гара – Враца и по него ежечасно преминават стотици граждани”, категорична е Владислава Лакова.  

Опасното място е в близост до жп линията Враца – Видин, на прелез/надлез, намиращ се успоредно на бул. „Васил Кънчов”, на гърба на т.нар. нон стопи. Местната парламентаристка е категорична, че кметското ръководство трябва да вземе конкретни мерки за разрешаването на проблема.

„С настоящето питане, се обръщам към Вас, със следните въпроси. В случай, че този участък от инфраструктурата не е в правомощията на общинска администрация, Вие, като кмет на община Враца, институционално бихте ли инициирали разговор с Национална компания „Железопътна инфраструктура” да приведат този опасен за гражданите на Враца, участък, във вид, който да не излага на риск живота и здравето им? Ще съдействате ли на гражданите, от позицията си на кмет, правоимащата институция да оформи в подходящ вид пешеходната зона на надлеза?”, заявява в питането си до градоначалника Калин Каменов зам. председателят на Общинския съвет.

Владислава Лакова е уверена, че ако въпросният участък е част от общинската инфраструктура, то кметът ще разпореди да бъдат предприети същите действия – обезопасяване и оформяне на участъка.
2017-11-30 13:39:25