Каменов иска повече инвестиции за чист въздух

Каменов иска повече инвестиции за чист въздух

Да се предвидят нови процедури по оперативните програми за подобряване на качеството на атмосферния въздух и да се удължи срокът за изпълнение на общинските инициативи поиска кметът на Враца Калин Каменов по време на конференцията, организирана от Министерството на околната среда и водите. Форумът бе на тема  „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух“ и бе открит от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

На конференцията Каменов бе в качеството си на член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. От името на Сдружението кметът на Враца приветства присъстващите и посочи, че проблемът с въздуха е изключително тежък и той не е само екологичен, но и има социално-икономическо измерение. Каменов допълни още, че в момента 11 общини изпълняват своите програми за актуализация на качеството на атмосферния въздух, сред които е и Враца.

Врачанският градоначалник поиса повече гъвкавост при финансирането на мерки за подобряване на жизнената среда в общините. Предложението му срещна разбиране сред кметовете на други големи общини в страната. 
2017-11-24 11:28:03