Кмет посрещна гости от 5 държави

Кмет посрещна гости от 5 държави

Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов  посрещна в кабинета си гости по партньорски проект на  5 държави. Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица е координаторът, а партньорите са от  гр. Ереели, Турция, гр. Гъещ, Румъния, от гр. Кастелново не Монти, Италия и  гости от гр. Биеловар, Хърватия. Проектът е с името ‘The 4S – Study, Support, Share, Succeed” / „4-те ес – учи, подкрепяй, споделяй, успявай“ / на Програма „ Еразъм+“, Ключова дейност 2: „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти само между училища.

В разговорите с кмета на Община Берковица, гостите научиха подробно за историята, природните дадености, културните забележителности и икономическото развитие на града и региона. Инж. Милчо Доцов представи и добрата работа на администрацията в печеленето и реализирането на проекти.

Той изрази своето задоволство от реализацията на проекта „Проектът е изключително важен, защото е свързан с образованието и младите хора.“  Представяйки културната визитка на града под Ком и разказвайки за фестивалите, които се провеждат в Берковица, кметът използва възможността да покани състави от Хърватия, Турция, Италия и Румъния да вземат участие в тях.

Кметът пожела на всички гости ползотворна съвместна работа и добри резултати при реализирането на планираните дейности.

 
2017-11-17 11:06:23