Цял квартал и десетки улици във Враца с нов асфалт

Цял квартал и десетки улици с нов асфалт във Враца

Цял врачански квартал до месец ще се радва на преасфалтирани улици. Това обяви днес кметският екип. Квартал „Кулата“, който от години е бойно поле на работите по Водния цикъл, ще се радва на възстановени пътни участъци в срок до края на месеца, каза кметът Калин Каменов. По думите му екипът, който работи по проекта в района, е уверил, че ще реконструира всички засегнати от работата участъци. В това число ще бъдат ул. „Орешака“ /май-дългата, успоредна на ж.п. линията/, ул. „Мир“ /пътят между „Кулата“ и „Нефела“/, ул. „Кокиче“, ул. „Сениче“, ул. „Ритлите“ и ул. „Герена“.

„Смятам, че с новият асфалт ще се реваншираме на населението за неудобствата покрай Водния цикъл“, каза Каменов.

Междувременно на нов асфалт ще замирише на още много улици в града. Продължава активната работа по ул. „Г. Бенковски“ и пресечната й ул. „Славейков“ в идеалния център. В момента и на двете трасета се полага асфалт. Междувременно се обособяват нови тротоарни ивици с предвидени места за дървета. Терените ще се залесят с нови растителни видове, след като старите бяха премахнати при старта на ремонтите, обяви кметът.

Местната управа подава искания от звеното по изпълнение на Водния цикъл за възстановяване на други "опоскани" от дейностите улици. Сред тях са критичните „Хан Крум“ /до СУ „Васил Кънчов“/ и „Цар Борис“ /до бензиностанция „Петрол“ срещу Кауфланд/. В момента на терените се прави видеозаснемане и се нанасят корекции от фирмите изпълнители на Водния цикъл. Същият процес тече и на 2 улици в квартал „Бистрец“. Чакат се и проектантски решения за улиците „Петропавловска“ и „Поп Сава Катрафилов“. За тях също ще се търси финансиране на цялостно преасфалтиране,каза кметът. Той се извини на гражданите за временния дискомфорт, който ще се наложи в града, но всичко се прави за възстановяване на нормалния облик на Враца, допълни още той. 
2017-11-07 12:05:11