Акция! Глобяват шофьори с до 150 лв. за неизправни светлини

Акция! Глобяват шофьори с до 150 лв. за неизправни светлини

Масови проверки за гумите, светлините, чистачките и изправността на автомобилите започват от „Пътна полиция” във Враца. Те са част от предстоящата акция „Зима”, която ще се проведе на територията на областта от 1 до 30 ноември. Това обяви на нарочна пресконференция Янко Харалампиев, началник на група “Пътен контрол” към “Пътна полиция” в града под Околчица.

Първоначално шофьорите само ще бъдат предупреждавани, а от средата на месеца ще им бъдат налагани и глоби. През първата седмица на акцията на фокус ще бъдат велосипедите и каруците. Ще се проверяват както тяхната изправност, така и осветлението по тях. Вторият етап е насочен към безопасността на пешеходците през зимата, а при третия ще се следи за подготовката на автомобилите за движение при зимни условия.

Специалистите са категорични, че зимните гуми трябва да са задължителни. Каучукът като има по-добър коефициент на триене това ни помага да имаме по-малък спирачен път и при рязко спиране по-добро сцепление в завоите.

Глоби в размер от 20 до 150 лв. ще бъдат налагани на шофьори с неизправни светлини. Водачи, подкарали превозните си средства без зимни гуми ще бъдат санкционирани от пътните ченгета с по 50 лв., допълни Янко Харалампиев.
2017-10-30 13:25:36