Кмет изпълни бащин завет и оглави Нивянин

Кмет изпълни бащин завет и оглави Нивянин

Клетва положи новият кмет на Нивянин. 34-годишният Николай Христов застава начело на населеното място, изпълнявайки предсмъртното желание на баща си, който бе дълги години начело на  селото. Христов получи подкрепа преди изборите от ДПС. Самият той твърди, че до момента не се интересувал от политика и няма партийни предпочитания. Благодарен обаче е на кмета на Община Борован Десислава Тодорова, която му помага да изпълни завета на баща си и го подкрепя по време на предизборната кампания. В момента младият мъж завършва висшето си образование в Нов български университет, специалност „Управление на бизнеса и предприемачество“. Първият работен ден на новия кмет на Нивянин бе в понеделник, а амбициите му като на всеки млад човек са много.

„Баща ми имаше идея в селото да има младежки клуб. Обещавам на хората, че скоро тя ще бъде реализирана. Разполагаме с подходящо помещение, но има много работа по него. Със собствени средства ще подменя вратите и прозорците. Предвиждам да сложа тенис-маса и телевизор, за да има къде да се събират децата и младежите“.

Друго, което планира новият кмет е да даде нов живот на парка, намиращ се в центъра на Нивянин, който от години е занемарен. Ще се търсят варианти за облагородяването му, както и да бъдат поставени още детски съоръжения. Проблем, който също трябва да бъде разрешен е поддръжката на гробищния парк. В момента да работят в селото по програма са назначени 12 души, но Христов ще търси варианти за закупуването на техника с която да работят, като например тримери, косачки и резачки.

„Това да съм кмет ще е една голяма отговорност за мен. Надявам се в последствие хората да бъдат доволни от моята работа. А упреците, те започнаха още преди изборите. Врачанска медия публикува статия как в Нивянин точно преди изборите са дописани 100 човека, нещо което няма как да стане. Дори законово се знае, че е необходима 6-месечна уседналост преди деня на вота и такива неверни публикации ме дразнят“, каза Николай Христов.

В момента селото се стяга за събор. Той ще се проведе през почивните дни.
2017-10-26 09:50:19