С милион и половина ремонтират улиците в Борован

С милион и половина ремонтират улиците в Борован

Милион и половина са отпуснати на община Борован. С парите ще бъдат ремонтирана уличната мрежа на територията на общината. На първия етап от проектът, стартирал п рез месец март тази година са ремонтирани улиците „Цар Асен”, „Симеон”, „Иванко” и „Иван Нивянин” в с. Борован. Общата стойност на инвестицията на първия етап е в размер на 300 хил. лв. Със средствата са ремонтирани общо 1 350 метра улична мрежа в населеното място. На ул. „Цар Асен” пък направен водосток, а на ул. „Симеон” са поставени бордюри.

През втория етап от проекта продължава с асфалтирането на още три улици в с. Борован – „Васил Левски”, „Патриарх Евтимий” и „Пенчо Славейков”. Общата стойност на инвестицията е 300 хил. лв., с които са ремонтирани 2 280 метра от пътната инфраструктура.

Очаква се  отпускането на останалата сума, за да продължат ремонтните дейности по ремонтирането на уличната мрежа на територията на Община Борован. Средствата за община Борован са отпуснати с постановление на Министерски съвет от 18 август 2016 година.

 

 
2017-10-11 11:27:58