Лехчево събра елита на мотоспорта

Лехчево събра елита на мотоспорта

44 участници събра второто издание на Северозападния шампионат по мотокрос, чийто домакин бе пистата в с. Лехчево. На 23 и 24 септември те мериха сили в 5 класа, като два от тях бяха за непрофесионалисти и един за ветерани- над 45 г. Сред официалните гости на състезанието бяха народният представител Дилян Димитров, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, зам.-кметовете Софрони Захариев и Николай Илиев, секретарят на общината Илияна Александрова, кметът на Лехчево Димитър Илиев.

Организатори на събитието са членовете на местния мото клуб МХ „Лехчево“- Цветан Енчев, Николай Петров, Йордан Йорданов, Тошко Петров и Емил Георгиев. С петимата си състезатели местният клуб е сред най-големите в страната, които обикновено имат по трима мотористи.

Шоуто в Лехчево започна в събота, когато  се проведоха свободни тренировки и квалификации. Тогава поради повреда на мотора извън състезанието остана един от най-силните състезатели- Хакан Халил. Официалният старт бе днес от 10 ч. Тогава мотористите ще се състезават по трасе с дължина 1, 650 км. и ширина 7 м. Първите трима финиширали ще разделят награден фонд от 300 лв. , а всеки стартирал ще получи 20 лв.

Спортното шоу се организира с помощта на Община Бойчиновци, АГРО-КП ЕООД, ЗК Рибине, Касий 2012 ЕООД, АГРО-КГ, КВ Земен, Метален цех-Лехчево.

Стотици любители на високите скорости от целия северозапад дойдоха да се насладят на оспорваното състезание на пистата в Лехчево.


1
2


2017-09-24 16:47:06