Безплатни правни консултации в РБ „Христо Ботев“

Безплатни правни консултации в РБ „Христо Ботев“

Безплатна правна информация могат да получават гражданите в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Всеки, който посети библиотеката може да получи отговор на правните казуси, които го интересуват. Услугата е много подходяща за хора, които нямат средства за скъпи юридически консултации. Там хората ще получат отговор на своите въпроси и проблеми.

Новата услуга се реализира благодарение на сътрудничеството на библиотеката с Правната клиника към Юридическия факултет на УНСС и Фондация Глобални библиотеки – България, и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

Гражданите имат възможност да зададат своите правни въпроси на email: libvratsa@libvratsa.org, както и на място в библиотеката. След като веднъж бъде получен от служителите на библиотеката, въпросът се предоставя на Правната клиника в УНСС. Библиотеката, както и правната клиника гарантират запазване на конфиденциалността на предоставяната от гражданите информация.

В рамките на три работни дни след постъпване на запитването, на предварително посочен имейл или на място в библиотеката, гражданинът получава съвет как да реши своя правен казус: самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безвъзмездна правна помощ или по друг начин.
2017-09-18 13:25:56