Уникална система за видеонаблюдение заработи във Враца

Уникална система за видеонаблюдение заработи във Враца

Изключително модерна полицейска система за видеонаблюдение заработи в Районното управление „Полиция” във Враца. Първата по рода си придобивка в цялата страна бе открита вчера от зам. главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и врачанския градоначалник Калин Каменов. Лентата бе прерязана в присъствието на и.д. директор на Областната дирекция на полицията Цветелин Стоянов, шефа на РУ Георги Митов и членът на Управителния съвет и главен директор продажби на Виваком в града Мирослав Петров. За успех на новото начинание водосвет отслужи врачанския митрополит Григорий.

„С откриването на комплексната система за видеонаблюдение Враца става по-сигурен град. В нея общината е инвестирала средства в размер на близо 460 хил. лв. Новата придобивка ще служи за разкриването не само за заснемането на нарушения по улиците, а и на престъпления и други нередности по врачанските улици. На 13 опасни кръстовище в града вече са монтирани 35 камери с голям обхват, които денонощно следят трафика и всичко случващо се наоколо. Надграждането на системата ще продължи и за в бъдеще.”, заяви при откриването на новата система за видеонаблюдение градоначалникът Калин Каменов.

Зам. главният секретар на силовото министерство Георги Арабаджиев пък бе категоричен, че вложените от общината пари многократно ще й се отплатят, като създават по-голяма сигурност у гражданите. Шефът на областната полиция Цветелин Стоянов съобщи, че за нормалната работа на системата се грижат 14 души в дирекцията и районното управление, а видеонаблюдението вече е помогнало за разкриване на престъпления.

 
2017-09-11 16:13:24