С нова специалност откриха годината във филиала на Медицинския

С нова специалност откриха годината във филиала на Медицинския

Откриха новата учебна година във филиал „Проф. д-р Иван Митев“-Враца към Медицински  университет София. През настоящата учебна година там ще се обучават повече от 400 младежи. Първокурсниците са малко над 100, като приемът за част от специалностите продължава и в момента. Новото тази година е специалността „Лекарски асистент“. Останалите 3, в които ще се обучават бакалаври са: медицинска сестра, акушерка и трудотерапия. Магистърските програми са две: медицинска козметика и хранене.

На откриването на новата учебна година тържествен водосвет за здраве, успех и благополучие отслужи Врачанският митрополит Григорий.  Той пожела на студентите здраве и ползотворна учебна година.

Директорът на филиала на медицинския университет доц. Павлинка Добрилова приветства студентите.

„Поздравявам всички ви с първия учебен ден и 100-годишнината на нашия университет.  Поздравявам ви за избора да се учите в доказало се учебно заведение…Непрекъснато подобряваме качеството на обучението при нас, за да постигаме високи резултати в сферата на знанието. Призовавам ви да полагате усилия и да бъдете разумни в постигането на целите си. Обучението при нас е сигурна инвестиция в бъдещето“, категорична бе в словото си доц. Добрилова.

„Това е последната учебна година в тази сграда. От следващата есен ще се обучавате в една от най-модерните бази в страната. Враца ще стане регионален университетски център. Ще ви създадем съвременни условия за обучение“. Това каза пред студентите кметът на Враца Калин Каменов. Той им пожела да учат усърдно, да не отсъстват от лекции и да проявяват грижа и любов към своите пациенти.

Сред официалните гости на събитието бяха директорът на МБАЛ „Христо Ботев“ Орлин Цветков и директорът на НОИ-Враца Иван Грозданов, както и десетки общественици, бивши и настоящи студенти.
2017-09-11 11:40:29