Порязоха ексдиректор от конкурс, не отговарял на условията

Порязоха ексдиректор от конкурс, не отговарял на условията

Бившият директор на общинското предприятие „Обредни дейности” във Враца Димитър Симеонов е аут от конкурса за шеф на фирмата. Мотивът на комисията е, че ексначалникът на обредното дружество не отговаря на необходимите условия, а именно няма магистърска степен, както и необходимото образование в социалната сфера. Официалната справка показва, че Димитър Симеонов е инженер и въпреки това той няколко години е бил начело на „Обредни дейности”. Според специалисти това е бил в пълен конфликт със законовите норми.

Така за останалите два етапа от напдпреварата – защита на концепция и интервю остават останалите двамата кандидати, подали документите си за участие в конкурса – ексфинансовия контрольор на БКС Илиян Нисторов и Диян Моновски от Мездра, който до момента е бил управител на различни фирми. През тази седмица те трябва да представят в общинската администрация във Враца концепциите си за развитието на предприятието „Обредни дейности”. При оценка над 4.00 те ще преминат в последния етап от надпреварата – интервю.

Спечелилият конкурса ще бъде начело на обредната фирма за срок от 3 години. Директорът на общинското предприятие „Обредни дейности” трябва да организира, планира и координира работата на служителите на предприятието, като осъществява ежедневен контрол върху спазването на Правилника за дейността на общинското предприятие. Шефът на обредното дружество трябва да организира и контролира ежегодното разходване на средства в рамките на утвърдените бюджетни кредити и др.

До окончателното избиране на нов началник на „Обредни дейности” предприятието ще се дирижира от досегашния шеф Николай Горнишки.

 

 
2017-09-01 09:23:54