Митрополит Григорий отслужи водосвет в Кунино

Митрополит Григорий отслужи водосвет в Кунино

С водосвет, отслужен от врачанския митрополит Григорий и свещеници, беше отбелязан храмовия празник на параклиса „Свети свещеномъченик Киприян, епископ Картагенски” край романското село Кунино. На 31 август църквата почита Св. Киприян Картагенски, създател на каноничното учение за църковното единството. През 258 г. епископът е осъден на смърт и обезглавен с меч публично, пред много хора, в Картаген.

„Уважаеми ктитори на този хубав параклис и всички присъстващи, нека Божията благословия да е с вас и ви помага да изпълнявате ежедневните си начинания, да се радвате на здраве, живот и благополучие и на многая лета”, пожела на присъстващите митрополит Григорий и ги поръси за здраве.

Сред гостите на водосвета бяха кметът на община Роман Валери Ролански, жители на Кунино и Роман и приятели на семейство Евгениеви.

След това бе осветен и празничния курбан, приготвен от майстор Георги от Батулци. Всички, уважили храмовия празник, запалиха свещичка за здраве и опитаха от вкусната курбан-чорба, осигурена от ктиторите на параклиса Иво Евгениев и ВЕЦ Кунино.
2017-09-01 08:55:23