Полагат врачани в чужди гробове

Полагат врачани в чужди гробове

Гробните места във Враца са на изчерпване. До две години Новия гробищен парк в града няма да може да може да поеме покойници, които нямат запазени стари гробове. В момента се ползват резерви за погребения. Посяга се и на непотърсени от близките гробни места. Това обяви за „Враца днес” директорът на общинското дружество „Обредни дейности” Николай Горнишки. Подобен е проблемът и в Стария гробищен парк, където новите места вече са изчерпани, а възможност за разширяване няма.

За разрешаване на възникналия проблем се предвижда частично разширяване на Новия гробищен парк във Враца. Предстоящата процедура е одобрена от местния парламент през миналата година. До реални стъпки обаче все още не се е стигнало. Основната причина за това е, че тепърва трябва да се одобри плана и предстоящото отчуждаване на имоти, собственост на около 10 човека. Очаква се траурният парк да бъде разширен с около 80 дка. Реалният старт на процедурата се очаква да бъде даден едва след около година, две, категоричен е обредният шеф Николай Горнишки.

Недостигът на гробари е другият основен проблем на общинското дружество „Обредни дейности”, допълниха от ръководството на фирмата. 
2017-07-14 09:38:31