Протест блокира Съдебната палата във Враца

Протест блокира Съдебната палата във Враца

Граждански протест блокира за часове сградата на Съдебната палата във Враца. Поводът за изригналото днес недоволство сред жителите на града под Околчица е вихрещото се беззаконие. С плакати „Стига сме търпели кривосъдие”, „Има ли полиция” и „Не на беззаконието” петима врачани публично обявиха недоволството си срещу вандализма. Като основен пример за днешния им протест те посочиха многократно разбиваната къща на Емил Иванов, намираща се на кръстовището на пл. „Руски” във Враца. Последното влизане с взлом е станало на 13 юни тази година.

„Многократно съм уведомявал органите на реда за нахлуването в имота ми. Това, което е предприето до момента е снемането на показанията ми и нищо повече.”, заяви Емил Иванов.

Пострадали от вандалски актове са и останалите протестиращи. До момента обаче те не са получили възмездие за разбитите и обраните си домове. По този повод те определиха днешния си протест като знак за това институциите в крайна сметка да започнат да си вършат работата, тъй като с бездействието си те стават съучастници на извършителите на деянията, категорични са протестиращите.  

„Това беззаконие в България трябва да спре. Крайно време е на Темида да й се махне лепенката от очите, за да прогледне. Ние искаме нормален живот за нас и децата ни.”, допълниха протестиращите.

Подкрепа на исканията им врачаните ще потърсят и в социалните мрежи. Докъде обаче още ще стигнат на този етап все още не са решили.
2017-06-21 13:55:26