ВМРО дарява компютри на каменоделното училище в Кунино

ВМРО дарява компютри на каменоделното училище в Кунино

Уникален бюст-паметник на поета революционер Христо Ботев беше открит в двора на Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино, общ. Роман, обл. Враца. Паметникът е дело на директорът на училището Стефан Стефанов и негови възпитаници.

По време на церемонията по откриването, народният представител от ПГ „Обединени патриоти“ Красимир Богданов обяви, че ВМРО дарява два компютъра със съответните конфигурации и много добри параметри и показатели, които ще бъдат ползвани в обучението на учениците.

Каменоделното училище има близо стогодишна история и от създаването му до днес почти всички професионалисти в обработката на камъка в България са получили образованието си в Кунино. По-голяма част от тях са скулптори, архитекти, строители, каменоделци и други специалисти в бранша, прославили се с професията си в България и по целия свят. Голяма част от завършилите продължават образованието си във висшите училища за изкуства в България, като след това се утвърждават като автори в българското изкуство.
2017-06-21 11:44:18