Най-сетне! Закърпиха "лунния пейзаж" в хайрединско

Най-сетне! Закърпиха пътя –убиец в Хайрединско

АПИ изкърпи катастрофалното трасе при хайрединското село Михайлово, на което преди месеци имаше масови протести на местни жители.

„Кратерите са запълнени и настилката е обезопасена, но предстои трасето да се преасфлатира цялостно“, каза за „Враца днес“ кметът на общината Тодор Алексиев и предостави актуални снимки на пътния учатсък. По думите му, от пътната агенция са поели ангажимент да довършат работата по трасето от село Михайлово до село Бързина, което свързва общините Хайредин и Монтана, догодина. До момента в третокласния път са налети около 214 хил. лв.

Остава обаче проблемът при местното село Манастирище. Там свлачищни процеси подкопават пътя и на мяста той се крепи на милостта на няколко черници.

„Това е недопустимо. Оттам всеки ден преминават десетки автомобили, камиони и най-вече – училищния автобус с децата от общината“, коментира кметът Алексиев и изрази надежда, че на проблема ще се обърне внимание, преди да се случи някоя трагедия.

Припомняме, че лично градоначалникът подкрепи предишните протести за кошмарния общински път. Тогава местни жители се оплакаха, че ги е страх да тръгнат на път, а дистрибутори на хранителни стоки и пощенски служители, които карат пенсиите по кметствата, бяха заплашили да спрат доставките за региона, ако не се оправи трасето. 
2017-06-09 16:08:02